Jak ja lubię proste jedzenie. Ten obiad zajął mi 15 minut i jest chyba pierwszym niewegetariańskim obiadem u mnie 🥗 Pokroiłam prosciutto, pieczarki i cukinię, pomidory koktajlowe oraz kilka pomidorów suszonych i podsmażyłam. Dodałam 100 ml śmietanki i ugotowany makaron kokardki. Na koniec wymieszałam i dodałam statkowały parmezan. I koniec. Proste jak barszcz ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Jakie jest Twoje ulubione danie z makaronem?⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#dietabezdiety #niedietetycznie #makaron #farfalle #kochammakaron #prosciutto #cukinia #courgette #zucchini #mushrooms #pomyslnaobiad #dietymedyczne #obiadzmiesem #parmesan #parmezan #szybkieiproste #pasta #pomyslnamakaron #jakietopyszne #dinnerideas #suszonepomidory #driedtomatoes
11 lipca 2020
Sezon na truskawki powoli dobiega końca. To mój ulubiony owoc, symbol lata. Jadłam je w ilościach hurtowych Będę tęsknić za tym smakiem ️ i oczywiście zrobiłam zapasy, ale one tak pięknie nie pachną!Jakie są Twoje ulubione owoce?#dietician #dietetyk #dietabezdiety #truskawki #strawberries #owoce #fruits #dietetykgłogów #letniesmaki #strawberrieslover #smacznieizdrowo #dietetykonline #foodstagram #foodporn #kochamgotowac #truskawkowelove #zdroweodżywianie #jestestymcojesz #witaminynatalerzu #healthynutrition #eatclean #eathealthy Zdjęcie: @fotografia_annadynak
16 lipca 2020
Show all

Najnowsze badania amerykańskich naukowców mówią, że gdybyśmy wykluczali z diety wszystko, co jest potencjalnie szkodliwe, musielibyśmy przejść na breatharianizm, czyli żywienie się energią słoneczną. Popatrz:Warzywa i owoce zawierają pestycydyProdukty zbożowe zawierają gluten (postrach społeczeństwa)Do mięsa dodawane są antybiotyki Nabiał nie jest odpowiedni dla dorosłych ludzitłuszcz roślinny rafinowany jest niezdrowy, najlepszym tłuszczem jest smalec powinnismy jeść jak nasi przodkowie, nieważne, że jedyne polowanie na jakie wychodzimy to polowanie na promocje w supermarkecie I wiecie co? To wszystko można włożyć między bajki. Coś trzeba jeść, przede wszystkim jak najwiecej zdrowej, nieprzetworzonej żywności. Wiadomo, wybierać trzeba zawsze tę żywność z pewnych źródeł. Producenci żywności muszą spełniać dość restrykcyjne normy regulujące dopuszczalne stężenia szkodliwych substancji, w tym nawozów sztucznych. Tłuszcze roślinne powinny być rafinowane, inaczej nie nadają się do jakiejkolwiek obróbki cieplnej. A biedny gluten? On to już najbardziej zawinił naukowcom z USA. Ale na szczęście badania NAUKOWE pokazały, ze gluten jest białkiem neutralnym da zdrowych ludzi bez celiakii lub innych chorób glutenozaleznych i nie powoduje u nich dolegliwości- jeśli gluten Ci szkodzi, przebadaj się! Ale właśnie! Badania naukowe są dostępne powszechnie w internecie, ale wiele osób piszących różne „doniesienia”zbyt „luźno” te badania interpretuje, a zamęt sam się sieje na wielu stronach znajdziemy artykuły oparte o tzw. „Cherry picking”, czyli wybieranie tylko badań potwierdzających założoną tezę, jednocześnie nie biorąc pod uwagę badań obalających ją. Wybierz rozsądek.Zdjęcie zrobiła @justynaluc.photography ️#dietymedyczne #dietetyk #dietitian #bizneswoman #evidencebasedmedicine #badanianaukowe #dietetykaopartanafaktach #dietetykaopartanadowodach #sesjazdjeciowa #sesjawizerunkowa #justynalucphotography #atwork #homeoffice #trustmeimadietitian #mityżywieniowe #zdrowadieta #dietetykradzi #okularnica #polishwomen

Najnowsze badania amerykańskich naukowców mówią, że gdybyśmy wykluczali z diety wszystko, co jest potencjalnie szkodliwe, musielibyśmy przejść na breatharianizm, czyli żywienie się energią słoneczną.  Popatrz:Warzywa i owoce zawierają pestycydyProdukty zbożowe zawierają gluten (postrach społeczeństwa)Do mięsa dodawane są antybiotyki Nabiał nie jest odpowiedni dla dorosłych ludzitłuszcz roślinny rafinowany jest niezdrowy, najlepszym tłuszczem jest smalec powinnismy jeść jak nasi przodkowie, nieważne, że jedyne polowanie na jakie wychodzimy to polowanie na promocje w supermarkecie I wiecie co? To wszystko można włożyć między bajki. Coś trzeba jeść, przede wszystkim jak najwiecej zdrowej, nieprzetworzonej żywności. Wiadomo, wybierać trzeba zawsze tę żywność z pewnych źródeł. Producenci żywności muszą spełniać dość restrykcyjne normy regulujące dopuszczalne stężenia szkodliwych substancji, w tym nawozów sztucznych. Tłuszcze roślinne powinny być rafinowane, inaczej nie nadają się do jakiejkolwiek obróbki cieplnej. A biedny gluten? On to już najbardziej zawinił naukowcom z USA. Ale na szczęście badania NAUKOWE pokazały, ze gluten jest białkiem neutralnym da zdrowych ludzi bez celiakii lub innych chorób glutenozaleznych i nie powoduje u nich dolegliwości- jeśli gluten Ci szkodzi, przebadaj się! Ale właśnie! Badania naukowe są dostępne powszechnie w internecie, ale wiele osób piszących różne „doniesienia”zbyt „luźno” te badania interpretuje, a zamęt sam się sieje  na wielu stronach znajdziemy artykuły oparte o tzw. „Cherry picking”, czyli wybieranie tylko badań potwierdzających założoną tezę, jednocześnie nie biorąc pod uwagę badań obalających ją. Wybierz rozsądek.Zdjęcie zrobiła @justynaluc.photography ️#dietymedyczne #dietetyk #dietitian #bizneswoman #evidencebasedmedicine #badanianaukowe #dietetykaopartanafaktach #dietetykaopartanadowodach #sesjazdjeciowa #sesjawizerunkowa #justynalucphotography #atwork #homeoffice #trustmeimadietitian #mityżywieniowe #zdrowadieta #dietetykradzi #okularnica #polishwomen

Komentarze są wyłączone.